מתכון קרם פטיסייר
קרם פטיסייר בצרפתית משמעו קרם האופה או הטבח.
מדובר בקרם וניל אמיתי בלי קיצורי דרך, שמשמש אחד מהקרמים הבסיסיים שקיימים בעולם הקונדיטוריה.
בעל טעם אמיתי של וניל שמעניק שדרוג משמעותי למאפה או לקינוח.
המצרכים
חצי ליטר חלב
4-5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
משחת וניל טהורה
25 גרם קורנפלור
25 גרם קמח
אופן ההכנה
1. להרתיח חלב, לערבב חלמונים עם סוכר וקורנפלור.
2. לשפוך את החלב לאחר השוואת טמפרטורה.
3. להרתיח עד להסמכה תוך כדי ערבוב נמרץ כל העת.
4. לזגג טיפת חמאה מעל.
5. לצנן במקרר.
המלצות
1. ניתן להשתמש לטובת קרמשניט ופחזניות ע"י הקצפה עם שמנת מתוקה.
2. ניתן להשתמש כמלית וניל לשמרים או בחושות.
3. ניתן לאפות בפאי ולשבץ בפירות טריים.