מתכון לעוגיות טחינה
טחינה מתוקה היא בעצם החלבה האהובה על רבים מאתנו, בגרסה בריאה וביתית.
עוגיות טעימות וקלות להכנה, אשר מתאימות לאירוח או לנשנוש ליד הקפה היומי שלנו.
עוגיות שמכינים ממצרכים שתמיד קיימים בבית – טחינה, קמח וכו' ומעניקות הרבה טעם של עוד.
עוגיות טחינה ואגוזי פקאן
המצרכים
150 גרם סוכר
30 גרם סוכר חום
200 גרם חמאה
320 גרם קמח
40 גרם שקדים טחונים
שקית אבקת אפיה
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
280 גרם טחינה גולמית
כפית משחת וניל טהורה
שומשום לבן, אפשר גם שומשום שחור
אופן ההכנה
1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה עם סוכר עד לתערובת קרמית ומוסיפים וניל.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, שקדים טחונים ואגוזים – מקררים כרבע שעה.
3. יוצרים כדורים ולאחר מכן מגלגלים כל כדור בשומשום שחור ולבן.
4. אופים ב-175 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.