לפרטים ולהזמנות:
חפשו אותנו ב-
צור עימנו קשר

עוגת קרמבו כשרה לפסח

בעלי היקר פיתח חשק עז לעוגת קרמבו – מכל העוגות, הטעמים והצבעים הקיימים בעולם הקונדיטוריה,
הוא דווקא רצה עוגת ילדות, פשוטה אבל קלאסית, של שוקולד, קצפת וציפוי שוקולד – בעצם קינוח שכל אחד יאהב.

>> העוגה, לשמחתי, איננה מכילה קמח ולכן מתאימה מאוד לפסח, או למי שמחפש רעיונות לעוגה ללא גלוטן.

>> ניתן להכין אותה עם בסיס אחד או שניים, ניתן לצפות את כל העוגה, או רק מלמעלה כמו שאני עשיתי במתכון זה –
קחו לכם את החופש להכניס את הרעיונות והיצירתיות שלכם, כמו בכל מתכון!

>> לצורך הכנת העוגה ממליצה להיעזר בשקף לעוגות, אותו תניחו בתבנית לאחר אפיית הבסיס.
השקף שומר על שכבה ישרה ואחידה וגם מקל על חילוץ העוגה מהתבנית.

>> שימו לב שאני השתמשתי בציפוי שוקולד חלב ולא מריר כמו בעוגות רבות, משום שרציתי טעם של ילדות –
וילדים אוהבים מאוד שוקולד חלב, מתקתק וקרמי, בדיוק כמו הציפוי.

 

מתכון לעוגת קרמבו שמאמי ביקש…
(קוטר 24)

לבסיס עבה/לשני בסיסים דקים:
– 200 גרם שוקולד מריר.
– חצי כוס סוכר (100 גרם).
– 100 גרם חמאה מומסת.
– 6 ביצים בטמפרטורת החדר.
– 1 אינסטנט פודינג שוקולד.
– 2 כפות קורנפלור.

לקצפת וניל:
– 2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל).
– 4\3 כוס חלב.
– חבילת גבינה לבנה.
– רבע כוס סוכר.
– 2 אינסטנט פודינג וניל.

לציפוי שוקולד:
– 150 מ"ל שמנת מתוקה.
– 150 גרם שוקולד חלב.

אופן ההכנה

להכנת בסיס עוגת השוקולד:
1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות).
2. ממיסים שוקולד מריר וחמאה – מניחים בחוץ כדי שיתקרר מעט.
3. מקציפים ביצים וחצי כוס סוכר במהירות גבוהה עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
4. מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה לביצים בעדינות.
5. לאחר האיחוד בין השוקולד לביצים, מקפלים ידנית את כל האבקות.
6. מעבירים לתבנית אפיה משומנת היטב (קוטר 24) או שתי תבניות חד פעמיות אם רוצים בסיסים דקים.
7. אופים בין 25 דקות (לשני בסיסים) ל-35 דקות (לבסיס עבה).
8. מוציאים ומקררים.

להכנת קצפת וניל:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הגבינה, הסוכר והפודינג וניל לקצפת יציבה.
2. משטחים על הבסיס האפוי ומקפיאים כשעה וחצי.

להכנת הציפוי והרכבת העוגה:
1. ממיסים בקערה את השוקולד עם שמנת מתוקה ומערבבים היטב.
2. שופכים מעל הבסיס הקפוא (כדאי להזיז את התבנית מצד לצד כדי שהציפוי יהיה אחיד).
3. מחזירים למקפיא או למקרר אם רוצים להגיש באותו היום.

* את העוגה ניתן לשמור במקפיא עד כשעתיים-שלוש לפני ההגשה ואז להעבירה למקרר.

אהבתם? יצא טעים? מוזמנים לשתף אותי ואת החברים !

תפריט ראשי