לפרטים ולהזמנות:
חפשו אותנו ב-
צור עימנו קשר

חידושים במטבח המודרני

עולם האפייה מספק עבורנו מגוון רחב של טעמים, אביזרים, ונינוחות חדשים – בעבר עולם זה היה מעט נחבא אל הכלים ולא הייתה סביבו במה מספיק גדולה בכדי להעצים עצמו, אך העידן המודרני בו אנו חיים כבר מזמן הביא את עולם האפייה להיות בקדמת הבמה והודות לכך אנו נחשפים לשפע חידושים בתחום וכמובן נהנים מכל זה. המטבח המודרני מספק עבורנו כניסה לעולם מרתק ביותר, בזכות המאכלים, כלי המטבח, תבניות, כלי הגשה ושאר כלי העזר השונים הקיימים היום שהופכים את מלאכת האפייה לנוחה ומהנה יותר.

מגמת השינוי שחלה במטבח הישראלי

במרוצת השנים הפך חדר המטבח לפופולרי יותר ויותר בקרב ישראלים רבים וכיום כמעט כל אחד רוצה לדעת לבשל אם זה ילדים, מבוגרים, נשים וגברים כאחד. המטבח הוא לא רק מקום שבו לוקחים את האוכל ואוכלים בסלון אלא ממש למקום שהוא חלק מההוויה הישראלית. כל כמעט אחד יכול להכין ארוחה ברמה גבוהה בבית, בעיקר זכות כלים ומוצרי אפיה ששודרגו עם השנים – כך גם האפייה וגם הבישול הפכו לחוויה מהנה ובלתי פוסקת.

פרמטר נוסף שסייע בחיזוק המגמה קרב בתי אב רבים בישראל היא הוא בעצם עולם התקשורת והמדיה הרבה והמגוונת שזמינה עבורנו – אם זה פרסום מתכונים באינטרנט, תכניות הבישול השונות בפריים טיים, סדנאות הלימוד המגוונות לאפייה למתחילים ומתקדמים ועוד – כל אלו מובילים למציאות בה ישנה מעורבות גבוהה יותר ממה שהייתה אי פעם בתחום האפייה והבישול ונדמה כי כולם רק נהנים מהשפע הזה.

כלי העזר הבולטים

אותם כלי מטבח ואביזרי אפייה שצברו תאוצה ופופולריות הפכו למוצרי חובה וציוד עזר מתקדם בכל מטבח בישראל.
אז אילו כלי עזר לאפייה נחשבים למבוקשים ביותר כיום ועל אילו אני ממליצה ולמה?

1. אביזרים לאפיית לחמים: מוצר בסיסי שנמצא בכל בית הוא הלחם כאשר עד כה לרוב היינו הולכים לסופר הקרוב או למכולת השכונתית ורוכשים לעצמנו לחם, אך כיום ניתן לאפות לחמים גם בבית בעזרת ציוד מתאים עם טכנולוגיה מתקדמת והלחם יוצא מושלם. אני אישית ממליצה לאפות את הלחם בעצמכם, בתנור הביתי. ניתן לרכוש אבן שמוט - אבן מיוחדת האוגרת חום ומקנה למאפה פריכות מיוחדת שהופכת אותו לטעים ומקצועי. את האבן ניתן לרכוש בכל חנות למוצרי אפייה והיא איננה יקרה יחסית.

2. תבניות אפייה מיוחדות: ניתן למצוא כיום תבניות בגדלים ועיצובים שונים להכנת עוגות לאירועים שונים, עוגיות ביתיות, פשטידות טעימות, וכדומה. כמובן שהכל בהתאמה לאותו מאכל ספציפי, רק לאחר שהמאפה מוכן ניתן לראות עד כמה תבניות אפייה מיוחדות הן חשובות. למי שאין לו כלל מוצרי אפיה אני ממליצה להצטייד בתבנית עגולה טובה ואיכותית שמחזיקה שנים, תבנית לאינגליש קייק – עדיפה על מוצרים חד פעמיים בעיניי, מכיוון שהיא מעניקה מרקם אחר וצורה יפה וגבוהה לעוגה הבחושה שלנו, ותבנית למאפינס/קאפקייקס – שמאפשרת לנו לאפות עוגות טעימות בצורה אישית יותר עם אינספור אפשרויות.

3. ציוד עזר לאפייה מתקדמת: או במילים אחרות ולועזיות יותר "אקססוריז" ואלו כוללים: משקלים מעוצבים, כוסות, כפיות, מדי חום מתקפלים ועוד. כל המוצרים הללו הם מגיעים על מנת להקל את חווית הבישול והאפייה ולגרום למטבח להיות צבעוני ומזמין. חשוב לי לציין כי בעיניי קונדיטוריה היא מקצוע מדויק – בכל סדנא שאני עורכת אני פותחת את דבריי בדגש העיקרי שלי למי שרוצה לאפות בצורה נכונה ולהגיע תמיד לתוצאה טובה – להשתמש במשקל דיגיטלי. אומנם יש מתכונים הכוללים כפות וכוסות אך כל מתכון ברמה מקצועית יכלול חומרי גלם הנשקלים בגרמים, קילוגרמים או מ"ל לנוזלים. בנוסף אני ממליצה לרכוש מד-חום אשר מהווה כלי הכרחי בכמה מתכונים כמו: עוגיות מקארון, קרמים למיניהם, סירופים או ממתקים. זוהי השקעה חד פעמית לטווח ארוך אשר תקל עליכם את האפייה בצורה משמעותית ותאפשר לכם לאפות כמו מקצוענים…

אהבתם את הרעיונות שהצעתי? הטיפים המיוחדים שלי עזרו לשדרג את התוצאות שלכם במטבח? 
מוזמנים לשתף אותי וגם את החברים שלכם ברשתות החברתיות שוודאי רעבים לחידושים טעימים!

תפריט ראשי