עוגיות טחינה בריאות וטעימות
לפעמים צריך גם מתכונים שיעזרו לנו לשמור על הגזרה ובכל זאת לא נרגיש שאנחנו אוכלים רק פריכיות כל היום –
לכן אני מביאה לפניכם את המתכון הבא לעוגיות טחינה בריאות וטעימות במיוחד.
המתכון נלקח מהספר החדש של ד"ר מאיה רוזמן "המרזים בשמחה" – ניסיתי, שיניתי מעט ויצא טעים ומנחם!
כל עוגייה מכילה כ-85 קלוריות, ואם מקטינים כל עוגייה כפי שאני עשיתי, מרוויחים עוד עוגיות וכל עוגייה היא פחות מ-80 קלוריות בלבד…
מתכון ל-36 עוגיות
המצרכים:
- כוס וחצי קמח לבן + חצי כפית אבקת אפייה.
(ניתן להמיר חצי כוס קמח בקמח מלא)
- חצי כוס סוכר לבן.
– חצי כוס סוכר דמררה.
– 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה.
– 150 גרם חמאה.
– חצי כוס שקד טחון/אגוזי מלך.
– 2 כפות מים.
– וניל.
אופן ההכנה:
1. לערבב את היבשים.
2. להוסיף את החמאה והטחינה ולעבד, להוסיף מים.
3. ליצור עם היד כדורים קטנים ולסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. לאפות בחום של 170 מעלות כ-12 דקות (העוגיות מעט נסדקות).
5. להוציא ולהשאיר להתקרר בתבנית.
6. לשמור בקופסה אטומה.