לפרטים ולהזמנות:
חפשו אותנו ב-
צור עימנו קשר

מתכון לריבת תפוז סיני

בעונת החורף מרבית העצים כבר גדושים בתפוזים סיניים קטנים ומלאי מיץ, אשר פשוט משוועים להכנת ריבה טעימה.
נכון, לא תמיד מוצאים את הרצון או הזמן להכין ריבה נהדרת,
אבל היי, אני מזכירה שפורים בפתח וזו יכולה להיות תוספת נהדרת תוצרת בית, למשלוח המנות שלכם!
בנוסף ניתן לשלב את הריבה בעוגות ומאפים שונים ואפילו בתבשילים מיוחדים…

המצרכים:

– 1 ק"ג תפוז סיני שטוף ונקי.
– 800 גרם סוכר.
– לימון חצוי לשניים.
– חצי כוס מיץ לימון.
– כוס וחצי מיץ תפוזים.
– כוס ורבע מים.
– חצי כפית ג'ינג'ר טחון.

אופן ההכנה:

1. חורצים את התפוזים לאורכם – אפשר לחצות את כל התפוז, אך אני אוהבת אותם שלמים.
2. מרתיחים בסיר את הסוכר עם מיץ התפוזים והמים.
3. מוסיפים את התפוזים, הג'ינג'ר ו-הווניל (וניל אמיתי).
4. מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים – התפוזים הופכים להיות מבריקים בצבע אדמדם מעט.
5. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד חצי שעה עד שהסירופ הופך להיות אדמדם וסמיך.
6. מוזגים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב.
7. שומרים בחוץ עד לפתיחה ואז מעבירים למקרר.

אהבתם? יצא טעים? מוזמנים לשתף אותי ואת החברים !

תפריט ראשי