עוגת גזר לראש השנה
כל שנה כולם מחפשים את העוגה המנצחת – אני באופן אישי מהאסכולה שחושבת דווקא לכיוון הקינמון, התפוח והניחוח הזה שממלא את הבית בריח של חגיגיות.
לכבוד החג שבפתח והשנה החדשה, מעניקה לכם מתכון מנצח לעוגת גזר, תפוחים, חמוציות ואגוזים – העוגה המנצחת שלי!
המתכון הוא לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק.
המצרכים
200 גרם ביצים (שתי ביצים בערך)
310 גרם סוכר
240 גרם שמן
230 גרם קמח
כפית גדושה באבקת אפיה
כף ורבע קינמון
250 גרם גזר מגורד גס
2 תפוחים חתוכים לקוביות
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם אגוזי מלך מקומחים
* לקישוט: תפוח פרוס דק וסוכר לבן
אופן ההכנה
1. להקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר עם וו הקצפה.
2. להוסיף את השמן בהדרגה עד שהתערובת אחידה – להמשיך להקציף.
3. להחליף את הוו הקצפה בוו גיטרה ולהעביר לקערת המיקסר את הגזר, התפוחים והחמוציות.
3. לסיים בקמח ובאבקת האפייה.
4. להניח את פרוסות התפוחים מעל ולפזר סוכר לבן.
5. לאפות על 170 מעלות כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערות
1. העוגה היא ללא מוצרי חלב ומתאימה למגוון רחב של אנשים.
2. ניתן להשמיט את האגוזים אם העוגה מיועדת לילדים.
3. ניתן להגיש כעוגות אישיות ולהכין מתבניות מאפינס.
4. העוגה עמידה ומחזיקה מספר ימים עם טריות וטעם מעולה. ניתן אף להקפיא עטופה היטב בניילון נצמד.