לפרטים ולהזמנות:
חפשו אותנו ב-
צור עימנו קשר

מאפה בריוש וגבינות

בריוש, אחד מהמאפים הצרפתיים החמאתיים, האווריריים והעשירים ביותר.
הבריוש הוא עוגת שמרים מיוחסת – אומנם מכינים אותה בדיוק כמו כמו כל עוגה,
אבל היא ואנחנו יודעים שהיא משהו קצת אחר, משובח יותר…

המתכון שלפניכם אומנם מתאים לשבועות אך ניתן לשלב אותו כל השנה, מתוק או מלוח –
לטובת בצק מתוק הורידו את התבלינים והגדילו מעט את הסוכר.

המצרכים

עבור הבצק:
– 500 גרם קמח.
– 225 גרם חמאה רכה.
– 150 מ"ל חלב/מים.
– 10 גרם מלח.
– 2 ביצים + חלמון.
– 30 גרם סוכר.
– כפית אבקת שום.
– חצי כפית פפריקה.
– 3 כפות תבלין יבש שאוהבים: זעתר, אורגנו וכו'.
– 15 גרם שמרים יבשים.

עבור המלית:
– גביע וחצי גבינה לבנה.
– 150 גרם בולגרית.
– מלח ופלפל.
– שן שום כתושה.
– כף אורגנו/זעתר.
– ירקות אנטיפסטי (בעיקר בטטה, חצילים צלויים בתנור עם שמן זית ותבלינים) או סלט חצילים מוכן.

ביצה:
- ביצה לציפוי.

אופן ההכנה

להכנת הבצק:
1. לשים את כל המרכיבים מלבד החמאה והמלח.
2. מוסיפים את החמאה עד להטמעה מוחלטת בבצק וממשיכים ללוש מספר דקות.
3. מוסיפים את המלח, לשים כדקה ומעבירים את הבצק לקערה משומנת.
4. מתפיחים לילה במקרר.

להכנת המאפה:
1. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח דק ככל האפשר לצורה מלבנית.
2. מערבבים את הגבינה הלבנה, הביצה והתבלינים ומורחים על הבצק.
3. מפזרים את הגבינה הבולגרית והירקות לכל רוחב הבצק.
4. מגלגלים לרולדה.
5. חותכים לפרוסות שוות ומעמידים כל פרוסה על נייר האפיה.
6. את הקצוות מחביאים מתחת למאפה כדי שלא יפתח.
7. מברישים בביצה ומתפיחים כשעה.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 175 מעלות עד להזהבה, כ-15 עד 20 דקות, תלוי בתנור.
9. זוללים בהנאה!

אהבתם? יצא טעים? מוזמנים לשתף אותי ואת החברים !

תפריט ראשי