לפרטים ולהזמנות:
חפשו אותנו ב-
צור עימנו קשר

הצצה לעולמן העשיר של העוגות הבחושות

עוגות בחושות הן סוג של קסם ביתי שתמיד ממלא את הלב באושר. פרוסת עוגה עם הקפה של הבוקר תמתיק לכם את היום שיבוא, ואם עבר עליכם יום לא פשוט, פרוסת עוגה יכולה מיד להעלות חיוך על דל שפתותיכם. החלק הכי מהנה בעוגות בחושות הוא שיש מגוון עצום של מתכונים שאפשר להכין, כך שכל אחד יכול למצוא את העוגה המושלמת עבורו. והחדשות הטובות מכל הן קלות ההכנה שלהן.

עוגות בחושות על בסיס שוקולד

עוגות ושוקולד הולכים יחד יד ביד, וגם במקרה של עוגות בחושות הדבר הוא נכון. בישראל עוגת שוקולד בחושה היא שם נרדף לעוגת יום הולדת, לכן בהחלט כדאי ללמוד איך מכינים אותה. אך אם אתם רוצים לרומם את טעם העוגה, הסוד טמון בבחירת המרכיבים. למשל, בחרו באבקת קקאו איכותית ככל שניתן אשר תעשיר את טעם העוגה ותעמיק אותו. כלל זה נכון גם לגבי השוקולד עצמו, במקום לקנות שוקולד בסיסי בסופר נסו להשתמש במטבעות שוקולד מחנות אפייה. גם בתחום הציפוי אפשר לעבוד בצורה יותר יצירתית מאשר רוטב שוקולד או סוכריות צבעוניות. נסו למרוח כציפוי גבינת שמנת חמוצה עם גרידה של קליפת תפוז או לימון.

עוגות בחושות עם פירות

כמעט לכל אדם יש את הפירות שהוא הכי אוהב, ולמרבה המזל כמעט ואין פרי שלא ניתן לשלב בעוגה בחושה. בעוגות אלה מומלץ להשתמש בבסיס של יוגורט או וניל אשר יחמיאו לפרי ויעניקו לו את הבמה המרכזית. עוד תוספת נפלאה שתתאים במיוחד לטעמים כמו אלה של התפוז או האננס למשל, היא הקוקוס. אך חשוב להקפיד ולמצוא מתכון מוצלח ולעקוב אחר הוראותיו בקפידה כדי להגיע לתוצאה המושלמת.

עוגות בחושות בשילוב אגוזים

המרקם המלטף של העוגה הבחושה משתלב בצורה מופלאה עם הפריכות של האגוזים. בנוסף, טעמם של האגוזים מאזן את הטעם המתוק של שאר המרכיבים ויותר חווית טעם מעניינת יותר. אפשר להשתמש בכל סוגי האגוזים כמו למשל אגוזי לוז, פקאנים, אגוזי מלך או שקדים.

טיפים קטנים להצלחה גדולה

כמו בכל מלאכה, גם בהכנה של עוגות בחושות יש מספר טיפים שכדאי להכיר אשר יעזרו לכם להצליח בהכנתן. אחד הטיפים הוא לערבב את המרכיבים הרטובים ואת המרכיבים היבשים בנפרד. הסיבה לכך היא שזה תורם להיטמעות אחידה יותר של כל החומרים, מבלי שהחומרים היבשים כמו קמח או סוכר יתגבשו. אם אתם רוצים לקשט את פני העוגה עם תוספות כמו: אגוזים, שוקולד צ'יפס או פירות יש לפזר כמות קטנה של קמח לפני הוספת הקישוטים. הקמח ימנע מהתוספות לשקוע לתוך העוגה בזמן האפייה.

כדי שהעוגה תצא אוורירית ונימוחה ולא דחוסה מדי, יש להקפיד על הקצפה מספקת של הביצים עם הסוכר. שילוב המרכיבים הללו חייב להיעשות בהקצפה ולא בערבוב רגיל, במטרה שיכנס אוויר לתערובת אשר בתורו יביא למרקם מושלם של העוגה.

תפריט ראשי