לפרטים ולהזמנות:
חפשו אותנו ב-
צור עימנו קשר

באילו סכיני מטבח משתמשים קונדיטורים

תחום הבישול והאפייה דורש טכניקה ושימוש בסוגים שונים של אביזרים וסכינים לחיתוכים שונים וטכניקות מורכבות. עולם הבישול והאפייה הולך וגדל במשך השנים ועם המודעות והפופולריות של תוכניות הבישול והאפייה שמועלות בטלוויזיה וברשתות החברתיות יש צורך כל הזמן להמציא את עצמנו מחדש ולשלב טכניקות וכלי עבודה מיוחדים שכנראה לא היינו משתמשים ומודעים אליהם קודם. באפייה למשל שזהו תחום יצירתי מאוד ודגש על ויזואליות יש צורך בטכניקות חיתוך מורכבות מאוד ובשביל זה וכחלק בלתי נפרד יש את סכיני המטבח שנועדו לקונדיטורים, סכינים אלו שונים במהותם והם בעלי להב ארוך ומשונן שנועד לחיתוך בצקים, האורכים של סכינים אלו נעים בין 20 ל40 סנטימטרים, סוף הלהב של סכינים אלו היא לא מחודדת אלא מעוגלת ולא נועדה לחיתוך מוצרים עם קושי חיתוך קשה.

ההבדל בין סכיני חיתוך לקונדיטורים לסכיני שף אחרים

ההבדל בכללותו הוא במבנה הסכין, כאשר אנו נשתמש בסכיני מטבח לקונדיטורים שהלהב שלהם משונן ובקצהו יש עיקול, להבדיל מסכיני שף אחרים אם זה לחיתוך בשר ודומיו שהלהב קצרה מסיבית וגבוהה יותר עם סיום זווית חדה בקצה הסכין, או ניקח למשל את הסכינים לפילות דגים שהלבה שלהם צרה וארוכה וגובה הלהב הוא נמוך כדי לא לפגוע בגוף הדג.

השימוש בסכיני מטבח לקונדיטורים הוא בעיקר בלהב ארוך ומשונן ופחות חד בדרך כלל מהסיבה שלרוב השימוש בהם נועד לחיתוך בצק והפרדתו או נועד לעיתים בעזרה למריחה של מקצפים שונים בעדינות רבה, להבדיל מסכיני שף שנועדו לרוב לחיתוך סוגים שונים של בשר ואמורים להיות מפלדה יותר מסיבית ולהב עם אפשרויות להשחזה פעמים רבות כי השימוש הוא מאסיבי יותר ככלל.

איך נבחר סכיני מטבח בעבור קונדיטורים ובכלל בסכיני שף?

במידה ואנו רוצים להיות מקצועיים בענף המטבח בכלל ובתחום של המאפים והקונדיטוריה עלינו לחפש את הסכינים עם איכות הפלדה הטובה ביותר והאפשרות להשחזה שלהם ללא פגיעה באיכותם, כמובן שעל הפלדה להיות מחומר שאינו מתחמצן ויוצר קורוזיה או חלודה וכמובן ידיות האחיזה עליהן להיות מחור פלסטי או עץ איכותיים שלא יתבלו לאורך השנים עם השימוש בהם ועל אחת כמה וכמה איכות האחיזה להיות נוחה ביותר וקלה, ישנן חברות שלעיתים נותנות אחריות על המוצר שלהן לכל החיים משום שהן מאמינות באיכות המוצר ואיכות החומרים הבנויים בו וכן מחירי סכינים אלו יכולים לנוע בטווחים של מאות שקלים לסכין, בנוסף ניתן להשיג סכינים שכאלה באיכות פחותה ובהתאם תחום הזמן שהסכין תהיה בשימוש קצרה יותר ואיכות החומר פחותה תלוי בטעמו ורצונו הפרטי של כל משתמש באשר הוא.

יש להבהיר תמיד בעת הרכישה שהסכינים הללו נועדו לחיתוך בצקי ודברים נלווים שלו ולא נועדו לשימוש של שום חיתוך אחר.

תפריט ראשי